sunnuntai 1. maaliskuuta 2020

Muovitabletin uusiokäyttöä

 Koiranlelu kierrätysmateriaaleista
Koiranlelu kierrätysmateriaaleista

Voi että, kun voi ihminen innostua ja ilahtua pienistä asioista! Aihetta innostukselle tuli rakkaalta naapurilta, kun hänelle harmittelin farkkuluun kaavan "loppuunkulumista". On tullut tehtyä kyseisiä luita jo joitakin kymmeniä ihan itse piirtämälläni kartonkikaavalla. Kun jokaisen luun yksilönä pala palalta tekee, on kaava kovilla... Eikä se kartonki muutenkaan ole ihan kestävin piirtää ja käyttää, mutta kun taas taannoin sain luovuuden puuskan (eli keksin tehdä farkkujämäpaloista koiralle lelun), oli toimittava tuhatta ja sataa! Ensimmäinen käteen sattunut edes jollain tavoin käypä materiaali kaavan tekemiseen oli kartonki...Eikä ole ehtinyt muuta vielä kehitellä saati miettiä. Kuvasta näet kulumat luussa (siis kartonkikaavassa😆).

Koiranlelu kierrätysmateriaaleista

Kun siis naapuri istuskeli meillä ja minä väkersin koiranleluja manaten kaavani kulumia, heitti hän, että tee jostain muovista. No mutta! Mullahan on kuvassa näkyvä kissanruokaostoksen kylkiäisenä tullut turhake torpantäyttäjä, ruokakippoalusta. Ihan salamana keksin ja muistin sen ja tottakai heti kokeilemaan!


Koiranlelu kierrätysmateriaaleista

Onnistui paremmin kuin hyvin! Vasuri-Fiskarsit ja Sharpie-tussi, pettämätön parivaljakko! Pakko oli piirtää koiranlelun kaava kuvassa näkyvään kohtaan, jotta kissa tulee mukaan.

Koiranlelu kierrätysmateriaaleista

Alustasta riitti vielä uudistetut kaavat paljon käyttämilleni tilkkukaavoillekin. Olen nimittäin niin tarkka käyttämään hyödyksi kierrätysfarkut, että usein täytyy ihan yksi tilkkupala kerrallaan piirtää ja leikata...  Yleensä mulla onkin useampi "tuote" samanaikaisesti työn alla ja leikkaan tilkkuja niin, että ensin otetaan isompia tarvittavia paloja ja sitten vielä lopusta pienempiä... Kuvan kaavoilla syntyy parhaillaan paloja farkkuluihin, kaketaskukkeisiin ja lasten keinutuoliin. Näistä ehkä tulee vielä omia postauksiakin. Ainakin keinutuolista, kunhan saan sen työn alle.


Kestokaava

Farkkuluiden taustan teen yhdestä palasta, mutta kuitenkin pyrin ottamaan kappaleen sauman kohdalta. Saa takapuoleenkin vähän eloa. Etupuoli tuleekin sitten jokainen luu erikseen pala palalta rakennellen kaava koko ajan mukana pyörien. Hidasta, mutta ihanan luovaa! Uniikkia!

Koiranlelu kierrätysmateriaaleista

Koiranlelu kierrätysmateriaaleista

Kuvassa satsi valmiita, vanhalla kartonkikaavalla tehtyjä. Elsa on tarkastanut kaikki luut ja tässä ne on pakattuna ja lähdössä myyjäisiin muille karvakuonoille kotiin viemisiksi. Takaisin meidän kotiin tuli vain kaksi, joten luukaava on parhaillaan kovassa käytössä uusien tekemisessä! Lisää Huuhaan lemmikkileluja näet klikkaamalla kuvaa.


Koiranlelu kierrätysmateriaaleista

Haukkumisiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti