maanantai 23. maaliskuuta 2020

Väriä valkoiselle pöytälampulle

Löytyipä taannoin kirpparilta Hemtexin valkoinen, luultavimmin kalkkimaalilla maalattu pöytälampun jalka. Ajattelin, että tuossapa oiva tuunauskohde Hannahuuhaalle! Kynttilänjalkojahan olen jo jokusen maalannutkin. Niitä voit kurkata täältä. Jos taas haluat kärsimättömästi nähdä tämän lampun uuden lookin, rullaa samantien alas postauksen loppuun.

Pöytälampun tuunaus

Lampunkanta ja johto saivat suojakseen tuorekelmua, pakastuspussia ja maalarinteippiä.

Pöytälampun tuunaus

Perusteellisen tiskirättipyyhinnän ja kuivumisen jälkeen jalka sai pohjamaaliksi valkoista Pluscolorin akryylimaalia. Kuten yläpuolella olevasta kuvasta näkyy, alkuperäinen look oli tuollainen "kulutettu", countrytyylinen valkoinen. Joku tykkää varmasti, että kannattaisi jättää sellaiseksi, mutta lampun omistaja ei ainakaan siitä sellaisena  pitänyt, kun kirppikselle lampun viskoi. Ja minähän haluan iloa ja väriä!

Pöytälampun tuunaus

Siskon konmarituksesta minulle on päätynyt varjostin mallia Ikea, väriä pirteä harmaa. Haudoin sitä kaapissani suunnitellen sille jotain vielä tekeväni. Nyt osaset loksahtivat paikalleen! 
Kokeillaanpa maalata akryylimaaleilla sekin ja näin yhdistää nämä kaksi vanhaa lampun osaa yhdeksi uudeksi Hannahuuhaa-tuotteeksi. Saattaisi ihan mainiosti epäonnistuakin... Tässä kohtaa teema oli jo muotoutunut mielessäni, mutta nimi haki vielä lopullista muotoaan. Minähän tykkään aina nimetä nämä uniikit työni; nimen keksiminen on lähes yhtä hauskaa kuin itse tekeminen!

Pöytälampun tuunaus

Näissä kyseisissä maalailuhuuhailuissani olen tykästynyt "lattasiveltimiin", joille virallisempikin nimitys on olemassa, muttei nyt tule ulos keskusmuististani...Mikäperkulesenyolikaan...? Tietänet kuitenkin, mistä puhun ja allaolevasta kuvasta näet.

Pöytälampun tuunaus

Mitä näistä palasista siis syntyi? Tadaa! Saanen esitellä: 

VASIKOINTIVALO


Pöytälampun tuunaus

Pöytälampun tuunaus

Ja tietysti Elsa halusi mukaan kuvaan poseeraamaan. On se linssilude! No, ehkä minäkin olisin noin kauniilla ulkomuodolla...Ja lamppukin pääsisi paremmin oikeuksiinsa, kun osaisi kunnolla valokuvaamisen salat! Tämän taidon oppimiseen ei vaan meikäläisen kyvyt riitä, vaikka kuinka yritän. Ja parhaillaankin yritän sitä opiskella.

Pöytälampun tuunaus

Lehmäteema juolahti mieleen melko nopsaan, sillä taannoin maalaamani kynttilänjalka, "Mansikki Muumuu", meni samantien kaupaksi ja siitä kyllä itsekin kovasti tykkäsin. Kultaa tai hopeaa oli pakonomainen hinku myös saada mukaan ja tähän nyt valikoitui kulta. Kullitin (hyihyi) varjostimen ja pari rengasta jalkaan. Renkaat vähän niin kuin viittaavat sonnin "nenärenkaaseen". Muita värejä ovat musta, valkoinen, kolme eri punaista, vihreä ja turkoosi. Kokonaiskorkeus on 68 cm, joten ei ihan pienin mahdollinen pöytälampuksi.
Nimen lopullisen version muotoili sanakikkailijamieheni: "Vasikointivalo". Ihan tosta vaan heitti, kun ääneen pähkäilin. Senkin härkä! 

Lampun loisteessa on mukava "vasikoida", juoruta, kertoa salaisuuksia sekä päivitellä ja kauhistella maailman menoa. Vaan emmehän me nyt sellaisia harrasta, jutellaan vaan mukavia kavereiden kanssa! Kenenkähän kotiin tämä pääsee kielenkantoja kirvoittamaan? Sinunko?

VALOISAA KEVÄÄNJATKOA!2 kommenttia:

  1. No jopas tuli hieno vasikointivalo! Sopis meillekin, mutta noita lamppuja alkaa olla jo varastossakin.

    VastaaPoista
  2. Kiitos <3 ! Hyvä, että on kumminkin sitä varastotilaa ;).

    VastaaPoista