maanantai 6. tammikuuta 2020

Vanhat ikkunat ja pitsiliinat

Aiemmissa blogijutuissani olen esitellyt tilaustyönä tehdyn vessanverhon, jonka ansiosta yhteistyö asiakkaan kanssa kasvoi ja jatkuu edelleen. Seuraavista linkeistä voit kurkata, mitä tuli tehtyä:

Tilaustyöt samaan huusholliin jatkuvat. Nyt valmistuivat "pitsi-ikkunat". Tässäkin työssä käytettiin asiakkaan omia materiaaleja; vanhat ikkunat, taustakangas ja muutama pitsiliina. Omista varastoistani kaivoin lisämateriaalit eli taustalevyt ja lisää pitsiliinoja. Nämä ikkunat ovat osa olohuoneen kokonaisuutta, jota suunniteltiin yhdessä asiakkaan kanssa. Sisustusvinkkausta siis!

Vanhat ikkunat ja pitsiliinat

Miten vaan voikin olla, että asiat tuppaavat järjestymään ja sopivat osat löytymään! Isona, hallitsevana elementtinä asiakkaan olohuoneessa on iso perintöryijy, jonka väreihin minulta löytyi hyvin mätsääviä, joskus kirpparilta ja kavereiden kaatopaikkakuormista keräiltyjä lisäliinoja! Kuvassa ikkunoiden keskellä ryijy, johon pitsi-ikkunat nyt sointuvat. Ikkunat tulevat oikeanpuoleiseen seinään television molemmin puolin. Pahoittelut kuvan laadusta; se on napattu ihan vain minua itseäni varten sisustusvinkkauksen ja kohteeseen tuunattavien Huuhaa-tuotantojen pohjaksi...

Perintöryijy
 Ensimmäiseksi piti sahata sopivan kokoiset taustalevyt ikkunoille. Sen jälkeen liimasin taustakankaat (asiakkaan pellavapöytäliinasta) levyille. Ja sitten pitsiliinat kehiin! Kaikki asiakkaan liinat ja lisäksi omista varastoista kaivetut eivät kuitenkaan ihan vielä riittäneet. Tässä kohtaa tuli  "luova tauko" lisäliinoja metsästellessä ja projektia prosessoidessa. On hyvä antaa välillä ideoiden muhiakin eikä aina rynnätä tuhatta ja sataa! 

Pitsiliinojen sommittelua
 Liinojen sommittelu oli hauskaa ja olo oli kuin suurella taiteilijalla, taivaanrannan maalarilla. Elsa kuunteli kärsivällisesti ääneen pohdintojani ja pähkäilyjäni. Liimaamisen alku taas vähän venähti, tuli toinen luova tauko. Ihan tarkoituksellinenkin; laitoin levyt jemmaan ikkunoiden väliin ja lipaston alle ja jätin hetkeksi mielestäni. Ajattelin, että tuleepa vielä toinenkin mielipide, vaikka sekin oma. Näyttääkö siis toisellakin kerralla riittävän kelvolliselta...? Näytti se, vain ihan pientä viilausta ennen liimausta. Yläkuvassa näet liimausvälineeni, vaahtomuovinpalan, jolla töpöttelin liimaa liinoihin mainoslehtien päällä.
Pieni ylimääräinen homma tuli vielä ikkunanpokien kanssa. Salvat oli otettava pois, jotta levyt saisi siististi kiinnitettyä. Pieni, mutta pelottava homma! Hanna, työkaluarsenaali ja ikkunalasit; ai mikä epäpyhä kolminaisuus!!! Kyllä pelotti, mutta selvisin ehjin nahoin ja lasein.

Vanhan ikkunan tuunaus
Asiakas haki ikkunat eilen, valmistumispäivänä ja vaikutti ihan tyytyväiseltä. Seuraavat Huuhaa-projektit samaan tilaan jäänevät kevääseen, kun saan taas kesäverstaani toimintaan. Niistä siis myöhemmin! 

Tyylikkäiden kuvien ottaminen valmiista ikkunoista ei kyllä onnistunut kotioloissa aurinkoisena päivänä, joten  seuraavassa kattaus yrityksiä. Mikä sinusta on paras kuva?

Tuunatut ikkunat

Tuunatut ikkunat

Tuunatut ikkunat

Tuunatut ikkunat

Tuunatut ikkunat

Tuunatut ikkunat
Vanhat ikkunat tuunattuna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti