keskiviikko 22. tammikuuta 2020

Ikea-jakkara

Niin, Ikea... ei välttämättä suosikkisisustuskauppojani. Vitsailen usein, että Ikeassa saa vierähtämään kovastikin aikaa, mutta ulos tullessa huomaan ostaneeni vain pattereita ja led-lamppuja. Kun oikein irrottelen, saattaa kassista löytyä pari kynttilääkin.

Olen kuitenkin ostanut myös keittiöjakkaran, sen edullisen koottavan puuvalmiin. Bekväm on nimeltään, 11,99  hinnaltaan. Kuvassa ennen tuunausta. Rullaa alas, jos haluat heti nähdä jakkaran valmiina.

Huonekalutuunaus
Parisen vuotta ehti palvella ihan tuollaisenaan. Koko ajan tarkoituksena oli tuunata se jotenkin. Ideoita pyöri päässä eri tavoin maalauksesta kankaalla päällystykseen. Tällä kertaa tämä oma jakkara päätyi maalauskokeilun uhriksi. Ja miksi juuri nyt? Koska sain taas kerran aivopierun: keittiöön pitää nyt saada vähän vaaleanpunaistakin! Peräkamarin peräseinän maalauksesta jäi paljon seinämaalia! Mutta huomasinpa maalivarastojani penkoessa, että myös emännänkaapin vaaleanpunaista oli riittävästi jäljellä. Molemmat ovat samaa sävyä. Helmi 80  kalustemaali on parempi jakkaraan kuin seinämaali, koska jakkara on kuitenkin kaluste. Yleensähän parempi olisi maalata ennen kasaamista, jos mahdollista, mutta eipä tuo nyt niin tarkkaa. Antaa mennä! 

Ihan ensimmäiseksi pyyhin jakkaran kostealla rätillä. Sen jälkeen sudin valkoisen pohjamaalin, Otex Akvan. Sitä kun sattuu olemaan.

Huonekalutuunaus
Ajatuksena oli tehdä jakkaraan maalaten pari "tilkkua", jotka toistaisivat muita keittiöni värejä eli punaista, vihreää ja valkoista. Tein kontaktimuovista 10cm x 10cm palat, jotka liimasin valitsemilleni paikoille. Kontaktimuovin käyttö ei ole ihan paras ja tarkin käyttää, mutta helppo ja nopea.

Huonekalutuunaus
Ja nyt pinkkiä pintaan! Maalina Helmi 80, värikoodi TVT H330. Maalasin pinnan kahteen kertaan ja nyppäisin kontaktimuovipalat pois. Kuivimisen jälkeen oli aika ottaa maalarinteippi käyttöön rajatakseni "tilkut". Tavallinen maalarinteippi on kokemukseni mukaan vähän riskialtista käyttää, koska se saattaa poistettaessa vetää mukanaan myös maalia tai jättää liimaansa kalusteen pintaan. Testasin ensimmäistä kertaa kuvassa olevaa erikoismaalarinteippiä, Deltec merkiltään. Ja kyllä, toimii hienosti! Suosittelen hankkimaan, jos tällaisia maalaushommia olet suunnitellut tekeväsi.

Huonekalutuunaus

Maalikauppakäyntikin tuli sitten kuitenkin eteen. Minulla oli kyllä vihreää ja punaista, mutta puolihimmeää! Ja kun kerran vaaleanpunainenkin oli kiiltävää (numero 80 kertoo kiiltoasteen), halusin muidenkin värien olevan. Ihan värisilmääni luottaen etsin maalilastuista hyvät sävyt. Käyttämäni sävyt ovat (ihan vaan itsellenikin muistiin)
  • vaaleanpunainen TVT H330
  • punainen TVT N326
  • vihreä TVT M379
  • valkoinen, valmis "purkkivalkoinen"
Huomaako kuvan purkeista, mitkä maalit ovat uusia hankintoja😉? Vasta kaksi kertaa avattuja?


Huonekalutuunaus
Tältä näyttivät tilkut tässä vaiheessa.

Huonekalutuunaus
Suunnitelmissani oli tehdä tilkuista pallokuvioiset, mutta koska minulle ei ehtinyt syntyä ideaa siitä, miten toteuttaa se siististi ja itseäni tyydyttävästi, päätin tehdä raitaa ja ruutua. Olinhan juuri rakastunut uuteen maalarinteippiin, jonka avulla sain riittävän siistit raidat. "Harsimispistot" lisäsin ohuella siveltimellä ihan vaan vapaalla kädellä. Liian runsas olin, tulivat jotenkin liian tiheään...

Lopputuloksesta sanoisin, että paljon jäi vielä parantamisen varaa. Mutta ihan tyytyväinen kuitenkin olen ja kelpaa itselle. Kouluarvosanaksi antaisin 8. Tai 7...

Huonekalutuunaus
Niinhän siinä kävi, että valmistuttuaan sai uuden, näkyvämmän paikankin! Meni vähän hyrskyn myrskyn muitakin pikkujuttuja tuvassa. Eipä olisi uskonut😆😂!


Huonekalutuunaus



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti