lauantai 4. huhtikuuta 2020

Tuunattu keinutuoli valmis!

"Hanna tarvitsi sankarin, joten sellaiseksi hän tuli". Tällainen teksti löytyy kauppakassini kyljestä ja sen toteutin! Keinutuoli tuli valmiiksi mokailuistani huolimatta. Supersankari saapui. Kahvi ja suklaa auttoi. Ihan täyttä kymppiä en tästä projektista kuitenkaan itselleni anna, mutta lopussa kiitos keinuu. Vai miten se meni...?

Keinutuolin tuunaus


Keinutuolin tuunaus

Tähtien lisäksi kaipailin tuoliin koko ajan myös sydänkuviota. Täytyyhän pienille lapsille saada sydämellinen syli! Ja bim! Niinkuin usein käy, idea putkahtaa työn edetessä. Tässä työssä se putkahti purkaessani virhettäni. Taustan valkoiselle denimkankaalle tein päällikeommellen, huuhaa-versiona, tähtipussilakanakankaasta (siis siitä, jonka työn tilaajalta olin saanut ja jota tuoliin muutenkin mukaan sujautin) tähdellisen sydänkuvion. Hmmmm, en oikein osaa päättää, onko hitti vai huti. Asiakas kuitenkin ihastui ja sehän on tärkeintä.

Keinutuolin tuunaus

Se virhe... edellisessä postauksessani kysyin keksitkö, mikä se oli. No, virheistä oppii ja olen luvannutkin, että niitä teen niin paljon, ettei sinun enää tarvitse. Kaiken kruunaa se, etten tosiaankaan ollut ensimmäistä tuolia tuunaamassa ja varsin hyvin tiedän, että TAUSTALEVY OTETAAN AINA ALKUVAIHEESSA POIS. Siinä siis tämän virheen opetus. Päällystyskangas kiinnitetään tuolin runkoon ja taustapahvi tms -levy laitetaan ja päällystetään, kun etupuolen kangas on kiinnitetty. Ja minä siis tyytyväisenä nidoin sekä alus- että päällikankaan levyn päälle! Äääääääliö😆! 

Keinutuolin tuunaus - virhe!

Onneksi irroitus onnistui kohtuullisen reippaasti ja ihan siististi. Alakuvassa kankaat siis irroitettuna, paitsi alareunasta. Sehän ei kuitenkaan ole riippuvainen taustalevyn paikalla- tai poissaolosta.

Keinutuolin tuunaus

Tämän tuolin taustalevy on "vajaa" eli ei tule alareunaan asti. Sen(kin) takia päällystin levyn ja "tyhjän tilan" alas asti mukavamman pehmeäksi mattohuovalla ennen varsinaista päällikangasta. On muuten melkoisen luova ratkaisu tuo tuolin asettelukin siihen asentoon, että saan tukevasti työvaiheen tehtyä...

Keinutuolin tuunaus

Alusta asti minua häiritsivät käsinojien rumat ruuvit...Koko prosessin ajan takaraivossani pohdin, miten homman hoidan. Oletko kuullut sanontaa "mitä ei voi peittää, korostetaan"? Tällä viisaudella loppusuoralle. Kuvassa näkyvä ruuviteline on pyörinyt laatikossani, vaikken edes tiennyt, mikä se oikeastaan on. Että kyllä sille voi jotain käyttöä vielä löytyä... Se on kuulemma ammuslaatikon kenno, ammusrasia! Siinä siis on säilytetty panoksia. No, nyt sillä on paljon rauhanomaisempi käyttötarkoitus: maalausteline. Maalasin ruuvit farkunsinisen sävyisellä kalkkimaalilla. Olkoon vähän rumat, mutta ainakin väri mätsää! (Kuvassa ennen maalausta).

Keinutuolin tuunaus

Keinutuolissa viihtyy nyt niin pehmonalle kuin asiakkaan kissatkin! Ja pääsevät ne lapsetkin vielä tällä keinumaan, kunhan tuoli saadaan heille asti. Toivottavasti saan kuvia sitten💕...

Keinutuolin tuunaus

Kiskatit keinussa

Jos haluat kurkata keinutuolimatkan edelliset jaksot, näet ne alta linkeistä

Jakso 1: Keinutuolin kevätkarkelot
Jakso 2: Keinutuolitunarointia

KEVÄT KEINUEN TULEVI!

6 kommenttia:

 1. Se on upea ♥ Sunnuntaina 5.4 tuoli pääsee tuunattuna uusille käyttäjille

  VastaaPoista
 2. Oi, tänään jo! Kuvia odotellen!
  Niin, ja kiitos kehuista! Mua on yritetty opettaa ottamaan kehuja vastaan...

  VastaaPoista
 3. Huippuhieno <3 <3
  En tuollaista virhettä olis tajunnut (kun en verhoilusta ymmärrä mitään).
  Sydän selkäpuolella on hieno oivallus. Samoin ruuvien maalaus. Kyllä nyt kelpaa "pikkuisten" keinutella!
  Tämä on kierrätystä parhaimmillaan.
  Taidokasta työtä, Hannahuuhaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos sinulle! Ihanhan sanattomaksi tässä vetää. Tyypillinen suomalainen maalaisjuntti; ei osaa ottaa kehuja vastaan... :)

   Poista
 4. Ihana keinutuoli ja tuo duunaus on ihan parhautta <3 Mukavaa pääsiäisen odotusta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle kehuista! Ja oikein mukavaa pääsiäistä Tähtienkotiinkin, poikkeustilanteesta huolimatta.

   Poista