maanantai 16. syyskuuta 2019

Tuunattu rahi jalkojen alle


Opiskelukaverini Raumalta pölähti kesällä Huuhaa-puotiin. Voi että, miten hauskaa! Hän on jo eläkkeellä ja virkkaa ja neuloo intohimoisesti. Siinä höpistessämme ja "paikkoja" katsellessamme tuli puheeksi, että olisi mukava olla virkatessa ja kutoessa jokin rahi jalkojen alle. Siispä tutkimaan Hannahuuhaan varastoja. Ja siellähän tuo oli odottamassa! Hannahuuhaahan tekee paljolti myös tilaustöitä asiakkaan toiveiden pohjalta Huuhaa-toteutuksella.

Video valmiista rahista tehtiin pilke silmäkulmassa ja oli tarkoitus lähettää vain rahin tilaajalle. Videota tekemässä olivat allekirjoittanut, Simo-mies, Päivi-naapuri ja Elsa-koira. Niin päätön ja pölhö siitä kuitenkin tuli, että latasin Youtubeenkin...ja se musiikki, kuuntelepa "sanoja"!


Hauska kuriositeetti: rahi on ostettu Malmösta syntymävuotenani. Vietämme siis molemmat viisikymppisjuhlavuotta! Rahin kunto ja ulkonäkö parani, omani taas...

Seuraavista kuvista voit seurailla projektin etenemistä. Liimaa, niittejä ja aivotyötä käytettiin säästelemättä!

Tästä lähdettiin! Nupit ja "muovinahka" pois! 

Jalkojen pienoista osa oli jo irronnut, joten kokoonkursiminen piti tietenkin suorittaa. Puristukseen tarvittiin pikkuliinan lisäksi vähän lyijykynääkin, jotta sai paketin riittävän kireälle.


Oioioi, yläosan kehikkokin oli ihan palasina! Tuli väistämättä mieleen palapelin kokoaminen. Puuliimaa käytin säästelemättä.


Ja sitten päästiin jo maalausvaiheeseen. Vihreä väri oli heti alkajaisiksi iskostunut päähäni enkä sitä sitten ajatellut muuttaakaan. Usein ensimmäinen intuitio on se, jota seurata.Kokeilussa uusi kalkkimaalisarja, Frenchic. Kaksi kerrosta ja hyvä tuli!

Aloittaessani mielessä pyöri "kuninkaallinen" teema (3.kuva) viininpunaisine ja kultaisine viipaleineen. Leikkasinkin palat, mutta etsiessäni sopivia kankaita laatikoistani, törmäsin jo unohtuneeseen eläintaulukuosiin. Tilaaja kun onkin varsinainen kissanainen käsityövimmansa lisäksi, lähti suunnittelu ihan uusille urille! Kissaa ja virkattua pitsiä; siinähän se on! Vielä taustakankaan värin pohdinta...


Varsin mukava ja huuhailuihin sopiva keksintö on kaksipuoleinen liimakangas! Salon Nappi on paikka, jossa kannattaa käydä ja jutustella omistaja-Vuokon kanssa. Ratkaisuja löytyy joka lähtöön ja ongelmaan! Ihan pelottaa, koska hän jää lopullisesti eläkkeelle. Toivon kovasti, että jatkaja löytyy...

Päällisen väriksi valikoitui pinkki. Ei yllätys Huuhaan ratkaisuksi! Keskelle tukevasta puuvillaisesta eläinkankaasta aristokraattinen kissankuva, jonka liimakankaan silityksen jälkeen vielä siksakkasin kiinni.

Pähkäilin jonkin aikaa, miten kiinnitän kovalevyisen päällisen; nauloin, nupein, liimalla, ruuveilla...? Liima ja niittipyssy valikoituivat. Ongelmana vaan, että niitit olivat totaalisen loppu, joten piti odottaa seuraavaan päivään. Odottelu on inhottavaa, kun on vauhti päällä!

Päällisen kiinnitykseen valikoituivat liima ja niittipyssy.

Laitoin väliin vielä lisää pehmustetta, jotta tuntuisi entistä mukavammalta käsityöläisen kantapäille ;).

Päällikankaan kiinnitykseen reilusti niittejä, että varmasti pysyy! Ja joka niitti vielä tarkistusnaputetaan vasaralla piukkaan!

Reilusti myös liimaa, etteivät pitsit ja kankaat lähde purkaantumaan.


Reunakankaan nitominen piti suorittaa kieli keskellä suuta, että tulee suora rivi. Saa kauniimmin käännettyä kankaan yli ja rahin alle.


...ja lisää niittejä ja liimaa!!!

Mausteita matkan varrelta: päähän pälkähti, että tupsut ja puuhelmet voisivat olla hauska lisä; hupia käsityöläisen kissoillekin! Haasteena funtsin pitkään kissankestävää kiinnitystä. Kova pähkääminen oli myös värien valinnassa, sillä päätin tehdä niistä, mitä itsellä on! Ei ehdi hakea mistään kauempaa mitään, kun inspiraatiointuitio vie!

Siinäpä ne, omista kaapeista sillä hetkellä löytyneistä väreistä. Pakko ottaa tässä kohtaa kuvakin, että muistaa laittaa oikeaan järjestykseen...

Kiinnittäminen aiheutti ainakin 123 harmaata hiusta! Haasteena kissankestävyys...no, liimaa ja niittejä, mitäs muutakaan! Ja jos irtoavat silti, niin...en tiedä.

...taas niittejä ja liimaa!Pohjan  Hannahuuhaa-leimaa vaille valmis!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti