torstai 26. syyskuuta 2019

Huuhaa-housut

Sain vinkin "Joka tyypin kaavakirjasta" ja se sai tarttumaan pitkään hautuneeseen ajatukseen Huuhaan housumallistosta. Itse pidän leveälahkeisista, mukavaa (=joustavaa) kangasta olevista housuista, jotka piilottavat vähän paremmin paksut cowboy-jalkani. Sellaiset ovat vielä kaiken lisäksi todella helppotekoiset, kunhan on kaavat olemassa. Itse en niiden muokkaamiseen kykene. Tein itselleni koekappaleet ja olen kovasti tyytyväinen! Olen jo aikaa sitten ostanut kankaankin, josta housut halusin. Pohdittavaa ja parannettavaa kyllä vielä riittää.

Joka tyypin kaavakirja, perusvaatteiden kaavoja aika hyvä kokoelma.
Tosin suunnittelemaani tunikakaavaa ei löydy sellaisenaan. Ehkä
osaan muokata yläosan peruskaavasta, kunhan paneudun asiaan.

Piirsin koon L kaavat säästeliäänä palasille, joita löysin. Lahkeen pituuden kanssa piti siis vähän säätää ja tehdä "jatkopalat".

Ohjeessa neuvottiin lisäämään lahkeeseen ja vyötäröön 3 cm, mutta kaavaa pikaiseen
sovitettuani totesin,että minun vatsapömppöni vaatii vähän enemmän.
Samoin lahkeeseen lisäsin senttejä, sillä vaikken todellakaan ole mikään pitkäsääri,
ovat valmishousutkin usein minulle lyhyet. Nykymuoti...

Sen verran olen jo ommella hurautellut, että olen huomannut koneen neulavalinnan vaikuttavan ompelujälkeen ja ylipäänsä ompelun sujumiseen. Siispä farkkuneulan tilalle Strech-neula.

Housujen kangas on joustavaa,
joten sen mukainen neula koneeseen!

Pähkäilin hetken ommelvalinnan kanssa. En ole oikein aiemmin ollut tyytyväinen kuvan jousto-ompeleeseen, mutta päädyin kuitenkin siihen erilaisia ompeleita kokeiltuani. Tosin en edelleenkään ole ihan tyytyväinen, mutta tavallisella koti-Husqvarnallani (Hussella) ei niin paljoa vaihtoehtoja ole. Tyydyn siis tähän. Lahkeen ompeluun taas käytin pitkää ja kapeaa siksakia. Enkä ole siihen yhtään tyytyväinen, mutta sillä mennään ja kelpaavat itselleni. Pitää selvitellä vaihtoehtoja!


Paras ommelvaihtoehto minun koneellani on tämä.
Ei täydellinen, mutta kelpaa tässä kohtaa "prototyyppipöksyihini".

Ääh, kyllä en osaa ottaa edustavaa kuvaa! Eikä mallikaan ole ihan niitä kuvauksellisimpia. Housut näyttävät omasta mielestäni varsin hauskoilta ja paljon paremmilta livenä. Vai onko niin, että kuva paljastaakin, että ne on ihan pepusta...? Täytyypä kysellä luotettujen ihmisten mielipidettä!

Koita nyt sitten ottaa edustava kuva iha ite...höh! No, housut on jalassa ja toimivat!
Käytettykin jo, oikein ihmisten ilmoilla.
Kaiken kaikkiaan jalostamisen arvoinen juttu Huuhaa-valikoimaan! Vai onko kuitenkaan? Onko Hannahuuhaa jo profiloinut itsensä sisustuspuolelle...? No nyt tiedän kuitenkin, mistä saan kaavat muun kokoisillekin ihmisille. Sitä vaan pohdin, että pitäisikö olla kokeiluversiot eri kokoisina...vai teenkö vaan itselleni erilaisia versioita malliksi. Toisaalta, Huuhaa ei osta isoja määriä kankaita, joten voinko edes sitten tarjota samanlaisia muille? Eipä ole kirppareillakaan kauheasti tullut sopivia kankaita vastaan. Entä asiakkaan omasta kankaasta? Laittaisitko sinä jalkaasi? Ollaan elämää suurempien kysymysten äärellä! No, jätän tämän asian hautumaan. Asioilla on tapana järjestyä! Nyt on ammattilainen virittänyt lahjoituksena saamani saumurinkin iskukykyiseksi pöksyompeluun!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti