torstai 20. helmikuuta 2020

Keittiön sisustusvinkkaus

Mitä on sisustusvinkkaus? Se on Hannahuuhaa ideoimassa yhdessä kodinomistajan kanssa uutta ilmettä sisustukseen. Se voi olla ihan pientä päivitystä vaikka tekstiileillä, maalilla, tapetilla, huonekalujen sijoittelulla tai suurempaa pintaremonttia koko kodin tai huoneen uudistamiseen. Ja kaikkea siltä väliltä. Melkein kuin sisustussuunnittelu, mutta "kevyempi" versio ilman virallista koulutusta. Sanovat, että minulta ei ideat lopu. Tässä blogijutussa kerron tarkemmin eräästä sisustusvinkkaustapauksesta.
Tuttava pyysi apuani heidän hankkimansa kerrostalokaksion pintaremontin suunnitteluun, etenkin keittiöön. Siihen siis panostettiin isommin ja sen tiimoilta tämänkertaiseen pakettiin kuului 

  • kartoituskäynti kohteessa
  • moodboard (kuvassa)
  • Pinterest-taulu ,jaettu asiakkaalle (näet taulun klikkaamalla)
  • materiaalien "metsästystä"; mistä saa ja mihin hintaan
  • sisustusvinkkaus (ideoitteni esittely) 



Sisustussuunniteltma

Käydessäni tutustumassa kohteeseen, otin yleiskuvia paikalta. Tulostin kuvat ja  piirsin ääriviivat skissipaperille. Jäljentäessä oli helppo tehdä muutokset, joita ajattelin kohteeseen. Vielä väritys ja kuvat suurelle kapalevylle muiden ideakuvien kanssa. Tuttava-asiakkaani ymmärsi livenä ja selitettynä kyllä, vaikka nämä onnettomat kuvani eivät todellakaan taida oikein aueta tässä katsoen...


Sisustussuunnitelma

Sisustussuunnitelma

Hannahuuhaa-ideologiaan kuuluu iloisuus ja positiivisuus. En ota itseäni turhan vakavasti ja syntymälahjaksi sain tietynlaisen kyvyn nähdä lähes kaikessa hyvät ja hauskat puolet. Seuraava kuvakollaasi tovottavasti kertoo, miten hauskaa sisustusvinkkauskin on!

Sisustussuunnitelma


Ennen pintaremonttia keittiö näytti tältä:

Keittiö ennen

Keittiö ennen

Keittiö ennen

Keittiö ennen

Keittiöstä löytyi melkoisen metkoja juttuja; ainoa rosterinen kodinkone oli liesituuletin, välitilan kaakelit olivat oudosti kahta eri väriä, vastakkainen seinä oli marjapuuron värinen ja tasot kivijäljitelmää. Keskenään lievästi sanoen yhteensopimattomia siis. Itse kaapistot eivät aluksi miellyttäneet "emäntää" myöskään, mutta minä olin samaa mieltä "isännän" kanssa: ehdottomasti säästämisen arvoiset! Ei ihan tusinakaapistot, suorastaan aika persoonalliset! Täyspuutakin vielä ja ilmeisesti todellakin melko uniikit, luultavasti Ranskasta tilatut. Toki esitin erilaisiakin vaihtoehtoja, esimerkiksi ovien maalaamisen, poistamisen, osittaisen poistamisen... varsinaisessa ehdotuksessani lähdin kuitenkin ajatuksesta, että kaapit jäävät juuri sellaisiksi kuin ovat, ainoastaan kylmäkalusteiden päällä olevat poistettaisiin. Pariskunta oli jo päättänyt viedä toisen jääkaappipakastinkaapin pois. Kyllä, ne olivat molemmat yhdistelmäkaappeja! Toinen pikku viilausehdotukseni oli, että vetimet vaihdettaisin sopimaan liesituulettimen kanssa. Liesituuletin olikin aika ongelmallinen ja pariskunnan inhokki. Minulla on kuitenkin yksi sisustamiseen liittyvä ajatus, josta on jo pienoinen legenda kaveripiirissä tullut: mitä ei voi peittää, korostetaan. Vitsiksi vääntyy, kun heittää sanonnan johonkin muuhun yhteyteen... lähipiirin lentävä lause😝😁. 
Pariskunnan jo päättämiä asioita olivat tiiliseinätapetti vastakkaiselle seinälle, toinen jää/pakastinkaappi pois sekä vanha ovi ruokapöydäksi.

Tilan tyyliksi valikoitui mielessäni hieman teollisuustyylinen, mutta kuitenkin lämmin ja kodikas tunnelma. Pääpointit vinkkauksessani olivat:

  • Kaapit saavat olla sellaisenaan, vain vasemmanpuoleiset, kylmäkalusteiden yläpuolella olevat poistetaan. Vetimet vaihdetaan.
  • Rosterinen liesituuletin jätetään ja tuodaan kaveriksi muutakin terästä, esim. kulhoja, aterinkuivausteline, pannunalusia...
  • Välitilan kaakelit maalataan valkoiseksi ja saumat saumaustussilla mustiksi.
  • Tilaan tuodaan mustaa (ikkunankarmitkin ovat mustanruskeat); työtasot, joista liedenpuoleinen jatketaan tilaan jäävään jääkaappipakastimeen asti, poislähtevän tilalle musta avohylly(kkö), nurkan riitelevän ruskeansävyinen"pömpeli" mustaksi, rullakko tason alle, tuolit,...
  • mustasävyinen itämaistyyppinen matto sekä samanhenkiset verhot
Tähän keittiöön omistajarouva muuten tilasi "Piece of cake"-taulun, jonka valmistumisesta  voit lukea lisää klikkaamalla kuvaa

Vintage-taulu



Olen saanut kuvia remontin edistymisestä ja aika lailla on vinkkieni mukaan edetty! Tarvittaessahan Hannahuuhaa voi vaikka auttaa remonttireiskana, mutta tässä tapauksessa pariskunta on varsin taitava ja pystyvä itsekin tekemään, joten minä vain odottelen, että pääsen kuvaamaan lopputuloksen😆. Ja sitten näet sinäkin, millainen kohteesta lopulta tuli. Palataan siis asiaan!

Jos sinäkin kaipaat sisustusvinkkausapua,

  ota yhteyttä



2 kommenttia:

  1. Meillä on kans hyvin samanlaiset kaapit ja mietin pitää sitä sellaisenaan remontissa. Sopii hyvin suunnitteilla olevan vanhan takan kanssa. Ihana tuo kehistetty kakkulapio.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Joo, aina ei tarvi kaikkee uusia,jos on hyvät, ehjät ja toimivat "vanhat". Voi hyvin lähteä miettimään remonttia siltä kantilta. Kiinnostuin jo kovasti takasta; tuleeko se keittiöön vai onko tila jotenkin yhtenäinen eli "osuu samaan näkymään"? Onko sulla jossain nähtävissä kuvia kodistasi?
      Kiitos taulukehuista! Sopisko teillekin? Teen tilauksesta...

      Poista