tiistai 26. marraskuuta 2019

Helppo havukranssi

Eikös olekin vallan metkamaista, kun edellisessä postauksessani kerroin, etten juuri koristele jouluun ja nyt heti teen juttua joulukoristeen teosta😁? Se on jotenkin niin tyypillistä minulle, "vapaasielulle"; tehdä juuri päinvastoin kuin mistä puhe tai mikä suunnitelma.

Havukoriste


No, joka tapauksessa, kun idea iskee, se täytyy toteuttaa heti. Meni syteen tai saveen. Minulla yleensä sutta pukkaa, mutta nyt tuli lähes kelvollinen ja sellainen, mitä etukäteen mielessäni näin. Oman tyyliseni ja "ilmaiseksi" siitä mitä on. Idea iski Elsan kanssa metsälenkillä ollessani; kuusta piisaa omassa (no, miehen) metsässä, joten ei kun hakemaan sekatöörit ja napsimaan pari oksaa. Elsa auttavaisena kantoi yhden. 

Miljoonakaapistani keksin punaista, leveää nauhaa ja punaista alumiinilankaa, jotka ovat vuosikaudet siellä ihmetelleet, mihin meitä oikein tarvitaan. Kaverilta olen saanut jokin aika sitten pussillisen punaisia kilikelloja, joten nekin käyttöön!

Helppo havukranssi

Koko hommaan meni noin viisi minuuttia, joten hyvinkin kustannustehokas oli. Mitä siis tein 5 minuutissa?

  1. Kuusesta napsin neljä noin 40-senttistä oksaa.
  2. Sidoin ne ohuella rautalangalla tiukasti.
  3. Tein rusetin satiininauhasta ja kiinnitin oksien tyveen samalla ohuella rautalangalla mahdollisimman huomaamattomasti.
  4. Pyöritin alumiinilankaa Sharpie-tussin ympärille pätkän kerrallaan, kunnes kokonaismitta oli sopiva.
  5. Kiinnitin alumiinilangan päihin punaiset kilikellot ja koko kiepin taas ohuella rautalangalla kiinni tyveen. 
  6. Sidoin seinässä olevaan rukinpyörään kranssin rautalangalla.

Havukranssin materiaalit

Rusetti havukranssiin

Vielä siis aion tehdä toisen samanlaisen, sillä kuistin seinällä on molemmin puolin sisäänkäyntiä rukinpyörät. Mietin myös, laitanko valosarjat niihin. Ideaahan voi varioida vaikka kuinka! Värittömämpi versio voisi olla juuttinarusta ja valkoisesta pitsinauhasta. Kranssi voisi olla myös paljon runsaampi, rajana vain mielikuvitus ja miljoonakaapin sisältö. Tällaisilla kransseilla mennään kuitenkin tämä vuosi! Ehkä vielä otan kuitenkin vähän paremman kuvan lopputuloksesta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti