keskiviikko 20. marraskuuta 2019

Alakoulun käsityöt


Farkkukierrätysideoita


Hannahuuhaa pääsi jälleen vierailulle varsinaiselle työpaikalleen, josta jo toista vuotta "taukoilee". Nyt vuorossa oli kutosluokan toinen puolisko. Oppilaat siis opiskelevat puoliksi "puukässässä" ja "rättikässässä" vuoden aikana. Nykyäänhän ei tätä jakoa enää pitäisi tehdä, vaan puhua pelkästään käsitöistä ja tehdä "poikkitaiteellisia" töitä. Samaan aikaan on taito- ja taideaineista vähennetty niin maan perusteellisesti tunteja! Tilaa tehdään yhteiskuntaopille, historialle, ruotsille ja ylipäätään lukuaineille. En pidä tästä suunnasta. Näin lasten oikeuksien päivänä olisi hyvä miettiä oikeasti niitä lapsen oikeuksia. Mielestäni lapsen tärkein oikeus on olla lapsi. Se tarkoittaa leikkiä ja kaikenlaista mielekästä tekemistä, ei pänttäämistä. Sen aikakin kyllä ehtii tulla! No, nyt menee kovasti jo syvälliseksi...

Olipa kuitenkin tosi kivaa nähdä työkavereita ja oppilaita!

Kollegat


Aiemmassa postauksessani kouluvierailusta kerroinkin tästä loistavasta käsityöteemasta eli farkkukierrätyksestä. Siihen liittyviä ja vinkkejä antavia kirjojakin jo löytyy, mutten lähde tässä niitä esittelemään. Ehkä sen teen vielä joskus...Ehkä jopa kirjoitan sellaisen joskus😆.
Kuvissa kuitenkin vinkkejä, mitä (alakoulun) oppilaiden kanssa farkuista voisi tehdä: kissanleluja (hiiret), koiralle vetoleluja (lattialla), avaimenperiä, tossuja, tyynyjä... ja Hannahuuhaan mallistosta voit löytää lisää ideoita!

Koiran vetolelu

Farkkutossut

Kissanlelut

Ope auttaa

Avaimenperä

Farkkutossut

Vuorillinen farkkupussukka

Farkkupöllö

Koiran vetolelu





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti