lauantai 20. huhtikuuta 2019

Helppo kollaasi

Kuvakollaasin teko on sentään aika helppo tehdä; niin helppo, että sujuu jo minultakin. Tapojahan on varmasti useampiakin ja laatu tietysti vaihtelee. Minä olen nyt opetellut helpon, kännykällä tehtävän version. Google-kuvien assistentin avulla toimitaan seuraavien ohjeiden mukaan. Esimerkissä hyvän pääsiäisen toivotus Hannahuuhaa-sivulle.



  1. Valitse Google-kuvista kuvat, jotka haluat kollaasiin sisällyttää (2-9 kappaletta). Muokkaa niitä ensin, jos haluat ja on tarpeen. Koko kuva ei kollaasiin "mahdu", vaan ohjelma rajaa sitä jollakin perusteella.
  2. Mene assistentin "pakeille", ja valitse "Luo -> kollaasi". Assistentti asettaa kuvat kollaasiksi. Sitä en (vielä) tiedä, pystyykö kuvien järjestykseen jotenkin vaikuttamaan. Tähän mennessä yhteistyömme on sujunut hyvin, enkä ole kokenut tarpeelliseksi muuttaa järjestystä.
  3. Tallenna kollaasi.
  4. Mene kännykän Galleriaan ja valitse siellä tekemäsi kollaasi. Galleriassa pystyt muokkaamaan vielä kuvia ja etenkin lisäämään kuvaan tekstiä ja muita tehosteita.
    Tadaa!!! Valmis!






    5. MUISTA TALLENTAA VALMIS TUOTOS ja lisää se haluamallesi somekanavalle.
Kuten alussakin sanoin, tapoja on varmasti monia ja monia parempiakin, mutta minä olen nyt opetellut tämän ja todennut sen riittäväksi ja riittävän helpoksi omalle aivorakenteelleni. Toimii!

Tämän Tyynysota-kilpailun kisatyynykuvan tein samalla, edellä kuvatulla tavalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti