maanantai 7. maaliskuuta 2022

Nahkarahi

 Yksinäinen nahkarahi piilotteli nolona vaaterekin alla kirpparin käytävän lattialla. Voi reppanaa! Hintakin oli niin nolo, että pakko se oli mukaan ottaa. Tästä on aikaa jo pari vuotta ja vihdoin päätin jokin aika sitten ryhtyä tuumasta toimeen ja samalla testata, miten mun visio toimisi. Visioni oli maalata rahi iloisen väriseksi. Käytin projektiin Frenchic-sarjan maaleja.

Vieläkin puuttuu viimeinen silaus, sillä sopivia nahkavöitä tai -vyötä ei ole vielä vastaan tullut. Näihin raheihinhan kuuluu vyö "vyötärölle", mutta mun löytöni oli omansa hukannut.

Rahi ennen ja jälkeen

Eka homma oli tutkailla rahia ja miettiä, miten ja millä väreillä sen maalaisin. Jopas jotakin,; Hanna oikein suunnittelee! Kaikki kaapistani löytyvät Frenchicit siis pöydälle ja "mätsäilemään". Rahin kuvion määrittämänä päätin käyttää seitsemää eri väriä; tausta ja kuusi sakaraa kukin eri väreillä. Tähän päädyin myös reunaraitojen määrän perusteella. Niitä on 28, joten kuinka näppärästi sekin on seitsemällä jaollinen! Asioilla on tapana järjestyä😁👍.

Värisuunnittelua

Piirsin kuvion ruutupaperille (se olikin upea saavutus meikäläiselle!) ja maalailin väriraitoja nurkissa turhan panttina lojuneelle kalalaudalle. Noin, ja siinäpä sitten suunnittelut! Hommiin!

Nahkarahi ennen

Pyyhin kostealla rievulla rahin mahdollisimman huolellisesti, mutta muuta en tehnyt. Paitsi että yksi harmillinen juttuhan siinä tietenkin sattui. Yksi nappi irtosi...voi höh! Onneksi Kiskon "kylillä" on verhoomo, joten suunta sinne. Ihana Anneli, verhoilijamestari, ompeli sen takaisin. Itsellä ei niin pitkiä neuloja ja vermeitä olisi ollutkaan.

Sitten päätin ryhtyä filmitähdeksi. Tein muutaman onnettoman videon ja filmiurani taisi ollakin melkoisen lyhyt tähdenlento. Hankin kyllä näiden kotikutoisten tekeleiden JÄLKEEN vähän tietoa videoiden teosta sekä kunnon kuvausvalon. Tiedä vaikka vielä jaksaisin uudelleen innostua. Saat kuitenkin ihailla Oscar-tason roolisuoritustani näiden muutaman rainan verran. Ei pääsymaksua.


Ja vielä yksi, ilman naamaa😆. Tämä homma nimittäin askarrutti itseänikin aluksi. Miten suojata napit? Suunnitelmaani kuului maalata napit mustiksi ja halusin varjella niitä monelta muunväriseltä maalikerrokselta. Tämä kikka muuten toimi!


Maalasin kaksi kerrosta ja joitain värejä ja kohtia jopa kolme. Sitten seurasikin tauko. Ne napit...niiden mustaksi saaminen siististi aiheutti vähän päänvaivaa. Mutta kyllä sitä vaan sitten keksii, kun antaa aivoille vähän muuta ajateltava välillä. Ja sitä tarjosi tylsän ruskea laatikosto, jolle olen (myös) jo pitkään suunnitellut pientä buustia antavani. Jos haluat kurkata, mitä siitä tuli, klikkaa tästä (instagram-linkki). Sitä tuunatessa järjestyi nappiongelmakin ihan tuosta vaan, humps! Ratkaisu tunki ulos toisen homman lomasta ja keskelle.

Maalauskikka

Vanha kunnon piirtoheitin: kuka muistaa? Mulla on koulusta poistettuja kalvoja (on mulla piirtoheitinkin!), joista leikkasin palat. Leikkasin palaan "viillon" sivulta keskelle ja sujautin sen napin alle. Ei se ihan helpolla onnistunut, mutta sinnikkyys palkittiin ja seitsemän nappia oli eristetty rahista! Yläkuvakollaasi yrittää selventää homman. Videota en aiheesta jaksanut enkä tohkeissani ehtinyt tehdä😂. Homma toimi! Viimeistelyä maalauksiin piti vielä kuitenkin hiukan suorittaa. 

Kuten alussa kerroin, on rahi vielä vyötä vaille valmis. Lopullinen kuvakin siis puuttuu. Napit ovat mustat, mutta musta vyö puuttuu. Sitä yhtä pitkää tai kahta rahin sumopainijan vyötärönympärykseen, on aikaa etsiskellä kesään asti, jolloin rahi siirtyy myntiin Huuhaa-puotiin. Eikä joudu nolona piilottelemaan rekkien alla lattialla!

Nahkarahin maalaus

RAHISTAAN TAAS RAIKKAASTI JA RAKKAUDELLA!
2 kommenttia:

  1. Vau, kyllä tuli hieno, ihanat piristävät värit!

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos kiitos, Niemennokan nelijalkaiset! Ja vielähän puuttuu se lopullinen versio mustine nappeineen ja vöineen ;).

    VastaaPoista