keskiviikko 8. syyskuuta 2021

THE SISUSTUSAIKA VUODESTA

 Kesä alkaa olla menneen talven lumia ja pimeys hyökkää. Mun kesä meni pitkälti Huuhaa-puotikahvilan ja Huuhaalandian pyörittämisessä. 

Huuhaa-puotikahvila

Ja sitten siirryinkin "oikeiden töiden" pyöritykseen. Ihana, 11 oppilaan kolmosluokka on tänä vuonna vuorossa. Tämä syksy on tosin alkanut melkoisen takkuavasti: jokunen viikko töitä ja nyt olen jo kolmatta viikkoa kotona! Välissä käväisin kyllä pari päivää kokeilemassa, mutta niin on sitkeä ja hankala flunssa, etten ihan heti moista muista! Tähän kolmosviikkoon löi vielä kuumettakin, jota mulla ei ole juuri ikinä koskaan never... Ja juu, on testailtu parikin kertaa; positiivisesta luonteestani huolimatta saan viestejä, että olen negatiivinen.

Mutta siis SE AIKA VUODESTA: SISUSTUSAIKA. Käykö sulle niin? Vahvan mutu-tiedon varassa uskaltaudun ilman kalliita tutkimuksia väittämään, että syksyinen sisustusvimma on aika yleiskansallinen ilmiö. Talven lähestyessä alkaa niin fyysisesti kuin henkisestikin siirtyä sisätiloihin, omaa pesää laittamaan. Sen ohessa ehtii ja viitsii meikäläinen vähän koneellekin istumaan ja kirjailemaan! Tiedättekö, mitä tajusin? Torpan sisätilaremontista on juhlalliset 10 vuotta! Jestas! Silloinkin oli syksy. Yhtä monta vuotta olen myös asustanut, emännöinyt ja sisustusta säätänyt tässä torpassa. 

Tässä postauksessa näet hieman muutoksia, joita tänä aikana on tuvassamme tehty. Eikä se tarkoita, etteikö koko ajan muutoksia tapahdu edelleenkin! Siinähän se sisustuksen suola onkin, vai mitä?


10 vuotta sitten tupa näytti tältä. Tunnistatko, millä vuosikymmenellä sitä on edellisen kerran ehostettu? Aito retrotunnelma, joka itse asiassa näin jälkikäteen näyttää jotenkin todella sympaattiselta ja kodikkaalta. Huuhaa-tavaramerkki eli runsaus on jo saapunut✌. 
Yläkuvassa kestitään kaveria bonuslapsineen.

Remontin alkua

"Keittiö" siirtyi remontin loppuvaiheessa eteiseen, jossa remontti oli myös vielä vaiheessa; hella ja kylmälaitteet seisoivat eteisen betonilattialla samoin kuin ruokapöytä. Tiskaaminen ja muut vesihommat suoritettiin suihkun lattialla pesuvadeissa. Oi niitä aikoja!

Uudet eristeet, uusi lattia

Pieni kahvipaussi uuden lattian päällä


Keittiöremontti

Kuvaa katsoessa täytyy todeta, että onpa tyhjän näköistä! Monen mielestä tämä look olisikin ollut ehkä syytä pitää, mutta eihän se nyt sillä lailla sovi! Tuo saareke oli aika virhe. Tai kivahan se oli, mutta tuo pyörien laitto pöytätason alle ei osoittanut suurta älykkyyttä! Eihän sitä nyt voinut siirtää kuitenkaan, kun siihen oli sähköt vedetty niin liesitasoon kuin etupaneelin pistorasioihinkin! Ja lievää heilumista ja huojumistakin aiheuttivat. Ja nuo verhot! Ne hävisivät aika nopsasti ja tilalle tuli hyllyä sun muuta härpäkettä. Mutta tällä saarekemallilla mentiin nämä 10 vuotta. 



Tänä kesänä saareke vaihtui toisenlaiseen, hieman isompaan pöytätasoon ja tukevampiin jalkoihin. Vähän on vielä loppuviimeistely kesken, mutta selvästi mukavampi ja ilmeikkäämpi on uusi, vaaleanpunainen liesisaareke. Ja sekin on itse tuunattu vanhasta mäntyisestä ruokapöydästä, johon vaihdettiin uudet, korkeammat jalat liimapuupalkista. Ehkä laitan siitäkin videonpätkän, kun saan viimeistelyt valmiiksi. Tai siis siihen malliin kun nyt tällä hetkellä suunnittelen...

Ja miltä sitten näyttää tupa juuri nyt? No, ainakin täydeltä😂. Alussa, siis Hannahuuhaa-ajan alussa, tuvassa oli lisukevärinä mustan, valkoisen ja hirsiseinän ruskean lisäksi vain punaista. Nyt näiden lisäksi löytyy reipas vihreä ja tietenkin vaaleanpunainen. Tosin tarkemmin katsottuna täältä löytyvät varmasti lähes kaikki maailman värit...

Värikäs keittiö

Tämän taulun taiteilija löytyy ihan "naapurista", täällä keskellä ei mitään! Saman tien varressa asuu Sirkku Salo, jonka työt ovat kerrassaan valloittavia, värikkäitä ja hyväntuulisia. Kurkkaa tästä (ig-linkki)  tai kuvaa klikkaamalla lisää Sirkun töitä. Voi että, kun värimaailma natsaa meidän tupaan! Vanhan kirjoituskoneen bongasin paikallisesta fb-myyntiryhmästä ja pakkohan se oli hakea, olenhan melkein kirjailija😂. Tuskin on ikuisesti juuri tällainen asetelma...

Taidetta keittiössä

Huuhaa-kesään sisältyi myös muutama kirppispäivä puodin pihapiirissä. Pari naapuria pystytti pop up-kirppiksen omine myytävineen. Oli muuten niin hauska lisä, että ensi kesänä jatketaan varmasti ideaa kehitellen ja parannellen. Siinähän sitten tietysti kävi niin, että itsekin tuli vähän shoppailtua. Tarja-naapurin itse virkkaamat pitsiverhot tarttuivat käteen ja visio oli valmis! Ongelmaa vähän aiheutti niiden ripustus, sillä halusin ne samaan tankoon raidallisten sivuverhojeni kanssa. Jonkun aikaa alitajuisesti asiaa prosessoin ja bling: Virkkuukoukku omaan käteen ja lisäämään virkaten lenkit, kun jonkinsorttista valkoista puuvillalankaakin löytyi omista kaapeista. Iloissani laitoin Tarjalle kuvaa, kun ekan verhon sain paikalleen. Ja että sain hyvät naurut hänen kommentistaan! "Näyttää hyvältä noin ylhäälläkin". Mulle ei siis ollut tullut edes mieleen, että ne olisi alakapat! Nyt nämä yläkapoiksi muuttuneet pitsiverhot ilahduttavat mua kahdessa kolmesta ikkunasta, sillä kolmannessa on sivuverhokankaasta itse värkkäämäni kappaverho. Kuvissa ei oikein hyvin näy, mutta kangas on tukevaa vaaleanpunavalkoraitaista puuvillakangasta ja ne ovat palvelleet minua pitkään, Huuhaa-puodissakin pari kesää.

Pitsikappa

Yksi iso muutos tuvassa liittyy Huuhaa-puuhailuun. Vihreä lipasto on tähän asti toiminut "verstaanani" eli työpisteenäni. Juttua siitä voit lukea tästä. Alkoi ärsyttää kaaos, joka oli heti tuvan ovella vastassa. Ankaran aivotyön tuloksena keksin, että koko huuhailun voisi siirtää viidakkopubiimme, siis olohuoneeseen, jos sitä nyt siksi voisi nimittää. Huonehan on erittäin vähäisellä oleskelukäytöllä; se palvelee lähinnä lämmönjakokeskuksena (pönttöuuni sijaitsee siellä) ja pyykinkuivaustilana. Tilan sisustus kyllä miellytti, ei siinä mitään. Mutta tuumasta toimeen: divaani myyntiin ja itse suunniteltu työpöytäkompleksi kasaan. Kaksi vanhaa ompelukonepöytää myös sisään ja käytössä olevat ompelukoneeni niiden päälle! "Ateljeeni" tarkempi esittely luultavasti on luettavissa ja katsottavissa myöhemmin myös täällä. 

Vihreä, ihana lipasto saa nyt olla siististi kiinni ja palvella säilytyskalusteena. Ehkä senkin voi vielä tilapäisesti avata huuhaakäyttöön, jos tarpeen. Saa nähdä, miten Huuhaa-puuhat tästä muotoutuvat...

Vihreä lipasto

Tällä runsaudella eletään tuvassa taas jonkin aikaa, kunnes jokin uusi kuningasidea päähän pälkähtää. Syksy on the sisustusaika! Parhaillaankin odotan muutamaa uutta juttua tupaan saapuvaksi. Monet kauhistelevat siivoamisen vaikeutta, mutta minä viihdyn! Ja ajoittain siivoankin😂. Suunnittelen esitteleväni sinulle lisää kotiamme, haluatko nähdä?  

Lopetan tältä erää jo hieman kuluneeseen sanontaan

ENEMMÄN ON ENEMMÄN!



 

2 kommenttia:

  1. On niin hienoo nyt tuunailujen jälkeen (oli kyllä ennenkin mun mielestä viimeiset 10 vuotta).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hitunen! Kyllä itse viihdyn ja sehän on tärkeintä. Ai niin, kyllä mieskin viihtyy; se on yhtä tärkeää :).

      Poista